top of page
Erik's wijnclub

 

Wijn-abbonement

Erik van Kampen heeft in zijn professie als mastersommelier  en maître vele interessante wijnmakers ontmoet op zijn wijnreizen  en ontmoetingen binnen de topgastronomie.
Zijn wijnkeuzes worden geroemd en zijn bijzonder,  authentiek, smaakvol en met karakter.
Erik selecteerde onder andere de wijnen voor verschillende sterrenrestaurants als De Hoefslag,
De Echoput, Bord'Eau (Hotel de l'Europe) en De Swaen alsmede voor de Holland America Lijn

Mastersommelier Erik selecteert 6 x per jaar 2 verrassende gastronomische  wijnen die u in een mooi pakket thuis ontvangt.
 

De voordelen van de wijnclub op een rij:

● Ontvang een jaar lang gastronomische wijnen geselecteerd door mastersommelier Erik van Kampen.
Een jaar lang 15% korting op nabestellingen van alle geselecteerd clubwijnen.
● Abonnement stop automatisch na 1 jaar, geen verdere verplichtingen
● Gratis verzending van de geselecteerde clubwijnen door heel Nederland
● 1 x per jaar gratis clubmembersavond met wijn en gerechtjes
● Bij ieder pakket begeleidende recepten en het verhaal achter  de wijnmaker en de streek
Erg leuk om kado te krijgen of om kado te geven
● Prijs 1-jarig abonnement €29,50 per levering 

Erik's  wijnclub/clubmember avond:
Bij lidmaatschap van Erik's wijnclub ontvangt u een  uitnodiging voor een speciale clubmembers avond voor u en 1 introducé, deze sprankelende avond organiseren we medio december met bijzondere wijnen en bijpassende gerechtjes op een verrassende locatie.


Erik's wijnclub/selectie
Om een tipje van de sluier op te lichten beschrijft Erik hieronder zijn eerste 2 geselecteerde wijnen.
 

Wit: Picpoul de Pinet, Villa Blanche
Picpoul de Pinet is een karaktervolle witte wijn uit de Languedoc.
Het is een frisse droge witte wijn, die een deel van de smaak ontleent aan het niet te rijp zijn van de druiven tijdens de pluk. De wijn heeft een transparant gouden kleur en een mooie volle neus van o.a. bloemetjes en passiefruit. In de smaak proef je wit fruit, hints van mineralen, milde kruidigheid, citroen, limoen en soms een klein bittertje. Daarnaast een lange zachte en frisse afdronk.

Rood: Dolcetto d'Ovada, Luigi Tacchino
Dolcetto is de naam van een blauwe druivenvariëteit in Noordwest-Italië, in Piëmonte. In feite beperkt het productiegebied van de Dolcetto zich tot de provincies Cuneo en Alessandria, ten zuidoosten van Turijn. Deze Dolcetto komt uit het afgebakende gebiedje Ovada, net onder Alessandria. De druif rijpt gemakkelijk en dus kan de wijnstok tot hoog op de hellingen van dit heuvelachtige gebied worden aangeplant. Dolcetto geeft wijnen die vol sap en gul fruit zijn.

 

 

 

 

 

 

 


 

bottom of page