top of page

De genoemde prijs geldt voor groepen van minimaal 6 personen.
Voor open inchrijving workshops klik hier

"Wijn is Fijn"

TIJDSDUUR: 2 ½uur 
PRIJS: € 25,00

​

We gaan met een kleine groep mensen dieper in op de fascinerende wijnwereld. Een wereld waarin ik ben opgegroeid een wereld die voor mij meer is dan alleen een goed glas wijn. Het is een manier van leven geworden, mijn hobby, mijn vak.
Ik laat u door middel van 8 geselecteerde wijnen een reis maken door verschillende landen en gebieden, ik laat u kennis maken met de wijnmaker achter de wijn, hun filosofie, hun passie. Wijn is nooit saai het heeft te maken met Cultuur, Gastronomie, Genieten, Reizen en de Natuur,  kortom de leuke dingen des levens samengebracht in een glas wijn.


Schrijf u nu in en laat u meevoeren in een proeverij die u zal inspireren en fascineren.
 

Wat beleef je tijdens deze Wine-Experience

•Wijnproeven als een pro, we proeven 8  karakter wijnen
•De wijnwereld heden ten dage in een notendop
•Valkuilen bij het kiezen van een wijn
•Bekende  regio's en druivenrassen
•Wijn & spijs:  de basisregels

Wijn is Fijn
Sommelier in one day

Sommelier in one day
"Gastronomisch kleurdenken"


TIJDSDUUR: 2 uur 
PRIJS: € 35,=

 

 zeer verassende interactieve workshop voor iedereen die eindelijk  achter de gedachtes van een Sommelier wil komen en zijn oneindige keuzemogelijkheden om te combineren. Erik zal u deze avond aan de hand van de methode van gastronomisch kleurdenken meevoeren in het bijzondere spel van combineren van wijn en gerechten door zijn visie te delen over smaak en de ontwikkeling  hiervan door middel van bereidingswijze.

We bespreken en proeven 8 wijnen die we zullen indelen in kleuren en uitvoerig bespreken op universele smaakfactoren. Ook zijn er natuurlijk hapjes bij.

We proeven aan de hand van een aantal basissmaken de ontwikkeling van de wijn en Erik zal duidelijk laten ervaren hoe het kan dat wijnen zich positief of negatief ontwikkelen bij bepaalde wijnen.

Er is voldoende ruimte voor deelnemers om vragen te stellen over het combineren van wijnen en gerechten. Gezellig te kletsen en te discussiëren

 

Aan het einde van de avond is iedereen in staat om in het vervolg  bij zijn favoriete gerecht een passende wijn te kiezen (Sommelier in one day!)

MEESTERLIJKE MADEIRA’S


TIJDSDUUR: 2uur
PRIJS: € 40,-

​

Wat beleef je tijdens deze Madeira -Xperience

•Ontdek de geschiedenis van Madeira

•Gebruikte druivenrassen voor Madeira

•Proeven van 6  verschillende stijlen; Sercial,  Boal, Verdelho, Rainwater, Malvasia     & Vintage van het gerenommeerde Madeirahuis Vinhos Barbeito

•Madeira en Gastronomie

•Een aantal meesterlijke kazen gaan we proeven met Madeira
 

Meesterlijke Madeira's

Levendig Libanon


TIJDSDUUR: 2 uur 
PRIJS: € 40,=  / Inclusief kookboek: € 65,=


Erik neemt u deze avond mee naar het Midden-Oosten en dan specifiek Libanon.

Dit wijnland en regio heeft zich door de eeuwen heen zeer bijzonder ontwikkeld, we gaan helemaal terug naar de oorsprong.

De wijnbouw in Libanon vindt er al zo’n 8000 jaar plaats. Het land ligt in een driehoek die de bakermat is van de wijnbouw welke wordt gevormd door de Kaukasus, Mesopotamië en Palestina.

De Feniciërs brachten al 5000 jaar geleden de eerste wijnstokken langs de kuststrook in cultuur. Uit opgravingen bij de stad Byblos zijn hier aanwijzingen voor gevonden.
We proeven een selectie van 8 wijnen uit Libanon met als hoogtepunt een aantal  indrukwekkende wijnen van Château Musar gemaakt door de legendarische wijnmaker Serge Hochar,  ooit door prestigieuze wijnblad Decanter uitgeroepen of "Man of the Year"
 

De wijnen die ik vdit event geselecteerd heb uit Libanon zijn rijk, zonnig en mysterieus. Dit programma mag u niet missen.
We serveren op de avond een aantal bijpassende Libanese hapjes om helemaal in de sfeer te komen.

 

U kunt deze avond ook eventueel het Libanese kookboek "Compoir Libanes" Nederlandse editie bijbestellen voor €25,= (alleen op voorinschrijving)
 

Levendig Libanon

OOST ITALIË


TIJDSDUUR: 2 uur ( 19:30)
PRIJS: €40,-

Deze keer eens een keer geen Toscane of Piëmonte, maar een naar mijn idee onderbelichte kant van Italië te weten de oostkust van dit fascinerende wijnland, we behandelen ruwweg de wijngebieden tussen Rimini en Brindisi aan de Adriatische zee

Wat beleef je tijdens deze proeverij

•We proeven een aantal bijzondere wijnen uit oost Italië

•We behandelen Marche, Abruzzo, Molisse en Apulië
•We bespreken de bijzondere kenmerken per regio met de daarbij behorende keuken
•De wijnen die we proeven zijn allemaal verrassend en hoogstaand
• Een bordje met Italiaanse lekkernijen mag natuurlijk niet ontbreken

•Geproefde wijnen en Gastronomie (Italiaanse keuken)
 

Oost Italië

GEWELDIGE GEITENKAZEN


TIJDSDUUR: 2 uur 
PRIJS: € 30,-

 

Wat beleef je tijdens deze Geitenkaas -Xperience

We proeven de absolute top van de geitenkazen uit Nederland, Frankrijk, Spanje en Italië. De kazen zijn top geaffineerd en zijn allemaal geselecteerd door een Master-fromagier. 

We bespreken en proeven ook een aantal bijzondere wijnen
De kazen die we proeven worden allemaal gebruikt in sterrenrestaurants, dus zeer verrassend en hoogstaand

​

Geweldige Geitenkazen

BOURGOGNE UITGEDIEPT

TIJDSDUUR: 2¼ uur
PRIJS: € 165,= (drie avonden)
PRIJS € 60,= (losse avond)

 

De Bourgogne blijft ons fascineren, klassieke stijlen met modernere stijlen.
Misschien wel hét gebied waar de wijnmakers expertise het meest tot zijn recht komt in een herkenbare eigen stijl. Er is zoveel te ontdekken, zoveel te vertellen. Erik zal in 3 avonden proberen zoveel mogelijk te duiden en te laten proeven uit één van z'n meest favoriete wijngebieden in de wijnwereld.

Deze avonden zijn geschikt voor een ieder die in 3 boeiende avonden het gebied Bourgogne beter wil begrijpen of 24 wijnen uit de Bourgogne wil proeven om de stijlen te ontdekken.

 

(Dag 1) :
 

     Hoe begint het allemaal?
     We gaan naar de specifieke gebieden Bourgogne gebieden kijken en diepen      die stap voor stap verder uit. Uiteraard aandacht voor Chablis, Côte de   
     Nuits, Côte de Beaune, Côte Chalonnaise en Mâconnais.
     We kijken naar het specifieke terroir, de veranderingen in de afgelopen  
      jaren enaar een aantal belangrijke dorpen en wijnmakers.
     Uiteraard proeven we er 8 wijnen bij vooral van verschillende gebieden en       druivenrassen om tot een goed overzicht te komen.

   
 

 (Dag  2) :

 

         Deze avond richten we ons vooral op de Chardonnay druif en de  
         wijndorpen die bekend zijn voor hun bijzondere witte Bourgognewijnen

         We proeven onder andere Meursault, Puligny-Montrachet,
         Chassagne- Montrachet en Pouilly-Fuissé uiteraard van verschillende
         producenten en stijlen. We gaan inzoomen op het unieke karakter van
         deze dorpen en gaan dieper in op de verschillende wijnhuizen en wat hun
          zo kenmerkt. Ook proeven we het verschil tussen een Premier cru en
          Grand Cru witte  Bourgogne
 

(Dag 3)

          Hier gaan we dieper in op de Pinot Noir en de bekende wijndorpen die
          zich vooral richten op de productie van specifieke rode bourgogne
          wijnen. We proeven en bespreken onder andere Volnay, Gevrey-
         Chambertin,  Pernand-Vergelesses, Nuits st. Georges en Vosne-
          Romanée.  Ook hier een aantal hoogwaardige Bourgogne;'s die je niet
          vaak tegenkomt.
         We bespreken een aantal bijzondere wijnhuizen en legendarische
         wijnmakers.
 

Alle gebruikte wijnen zijn met zorg gekozen door Erik en geven een unieke       inkijk in het gebied Bourgogne met zijn unieke wijnmakers, dorpen en         karakters

Bourgogne Uitgediept

Gong Fu Cha  "De kunst van het theezetten"

TIJDSDUUR: 2 uur 
PRIJS:49,50
 

Op deze avond zal een heuse theesommelier ons meenemen naar de rustieke wereld van een klassieke theeceremonie met een meditatief karakter.
Gong fu Cha betekend vrij vertaald “de kunst van het thee zetten“ belangrijk tijdens een ceremonie  is dat  de sfeer ongedwongen is.
Iedereen mag eraan meedoen en er mag overal over gepraat worden, behalve over zaken en politiek.   

De Theesommelier zal u een klein stukje mee nemen in de geheimen en tradities van de Gong fu Cha. Tijdens een Gong fu Cha wordt gebruik gemaakt van een kleine Gaiwan (ter grote van een koffiekopje) en kleine schaaltjes door gebruik te maken van een Gaiwan is het mogelijk dat de thee meerde keren wordt opgegoten, waardoor je na elke op schenking een unieke smaak beleving zult ervaren. Een kwaliteitsthee kan wel 8 maal worden  opschonken, dit is mogelijk omdat je de thee elke keer maar kort laat trekken. Kortom tijdens een Gong fu Cha  leert u wat genieten is van thee, dit wordt mogelijk door dat er rust, tijd en aandacht aan de manier van theezetten wordt geschonken.
De  Gong Fu Cha is in ontstaan tijdens de Ming Dynastie van 1868 – 1644 v. Chr.

We serveren tijdens de ceremonie een tweetal bijpassende theeamuses die speciaal gemaakt zijn voor deze ceremonie.

Gong Fu Cha "De kunst van het theezetten"

Chocoloco, Chocolade Xperience
"praten/proeven/snuiven"

​

TIJDSDUUR:   2 1/2  uur

PRIJS:  € 40,

Wij organiseren  superleuke chocolade workshop in samenwerking met lady chocolate gaan we praten, proeven en cacao snuiven (voor de durfals!). Het wordt gezellig, informatief en lekker. We proeven natuurlijk verschillende soorten chocolade, ontvangst met koffie of thee. Tijdens de workshop gaan we lekkere wijnen proeven en een aantal bijzondere chocolade amuses daarbij. Een gezellige avond uit voor de chocoladeliefhebbers.

 

Wat beleef je tijdens deze Chocolade-Experience

•Proeven en bespreken van verschillende soorten chocolade

•Chocolade en Gastronomie

•Proeven van 2 geselecteerde wijnen

•2 verrassende chocolade tapas

•Cacaosnuif (als je durft!)

•Begeleiding door charmante Chocolocoholic

Chocoloco

12 Provincies Kaasproeverij


TIJDSDUUR:          1 uur. 
PRIJS:                      €25,- p.p. / min. 5 personen 
                                   Nederlandse of Internationale wijnproeverij  €12,50 p.p.                                     

 

12 provincies Kaasproeverij

Een kaas proeverij bij MasterXperience omvat:

  • Ontvangst met een mooi welkomstglas

  • Proefformulieren die aan de deelnemers worden uitgereikt

  • 12 kazen uit de 12 verschillende provincies worden geproefd en   
            doorgesproken

  • Brood en water om uw smaak te neutraliseren tijdens het proeven

  • Een professioneel kaas-(& wijn)deskundige

  • Evt uit te bereiden met bijpassende wijnen

Kaasproeverij van Hollandse top kazen. De proeverij begint met een mooie korte introductiefilm over de rijke geschiedenis van het ambachtelijk kaas maken. Met deze achtergrondinformatie is het tijd om te gaan proeven. Denk hierbij aan Friese kruidnagelkaas, Rommedoe(uit Limburg) of een Mekkerstee van geitenmelk uit Zeeland. Alle 12 provincies komen aanbod met een stijl van kaas die deze specifieke provincies zo kenmerkt.
Deze kaasproeverij duurt maar een uurtje en is daarom ideaal in te passen als je daarnaast nog een ander programma hebt. Dit programma is uit te breiden met een proeverij van 3 Nederlandse wijnen (€12,50 p.p) of 3 Internationale wijnen (12,50 p.p.)

12 provincies Kaasproeverij

8 Bourgognes versus 8 kazen  "Matches made in Heaven"
TIJDSDUUR:    2,5 uur

PRIJS:                €55,00 

 

Zeer bijzonder programma met 8 geselecteerde top bourgognes en 8 bijzondere kazen. We proeven witte en rode bourgognes uit de jaren 2014, 2011, 2009, 2008 en 2006.

Hierbij zijn 8 bijzondere kazen geselecteerd uit de Bourgogne, Nederland en Zwitserland.

​

Wijnen:

Saint-Véran Vieille Vignes, Cave Charnay 2011

Monthelie Blanc 2011, Laurent Boussey
Puligny-Montrachet 2008, Denis Boussey

Meursault, Dupont-Fahn Vieille vignes 2014
Volnay 2008, Denis Boussey
Pernand-Vergeleses  2011,  1e Cru"Les Vergelesses", Pavelot

Santenay 2009 1e cru "Le Beauregard", Vincent Girardin
Morey-Saint-Denis 2006 1e cru Les Millandes, Heresztyn

Kazen:

Epoisses Fermier (Bourgogne)
Vacherin Mont d'Or

Soumaintrain (Bourgogne)

Chevre Montrachet (Bourgogne)

Romero IJselstein
Veerse Schapenkaas
Etivaz, Zwitserland

Friese nagelkaas

8 Bourgognes versus 8 Kazen
bottom of page